maanantai 28. tammikuuta 2008

Lovikäärmeen viinasota kiristyy

(Lovikäärme) Lovikäärmeen raittiusseura on ilmaissut huolensa viinamäellä käymisestä Lovikäärmeen kylässä. Raittiusseuran omasta osuudesta asiaintilaan kuitenkin kiistellään - onpa sitä syytetty siitä, että ihmiset etsivät voiteluainetta sieluilleen metsien uumenista, kun eivät kehtaa kylän pubissa enää käydä.

Metsän reunasta tavoitettu henkilö, joka ei halua paljastaa nimeään, ikäänsä, sukupuoltaan tai rintaliiviensä väriä, kommentoi seuraavasti: "Enhän minä enää siellä kuppilassa voi... kun ovat ompeluseuran kaveritkin jälkiruokapunssien ääressä niin kamalia puhuneet. Siellä kuulemma väkisin juotetaan. Mutta tänne metsään kun menee ja käyneen karpalon suuhunsa panee, niin saa just sattuvan makusen, eikä tuu liian huppeliin." Henkilöltä vielä tiedusteltiin löytyisikö metsästä muutakin kuin karpaloita. Tämän hän kielsi, mitäpä muuta metsässä olisi.

Sankarireportterin suuri erehdys?


Sankarireportteri Ella Suun raportti, joka ilmestyi tässä lehdessä vastikään, on herättänyt ennenkokemattoman kohun. Raivostunut valistajamme Ulla Suu otti pikimmiten yhteyttä toimitukseen ja syytti täkäläistä lehdistöä kellahtavuudesta. Lovikäärmeen kylän sanomat torjuu tällaiset syytökset ehdottomasti, ja seisoo yhtenä lehtenä toimittaja Suun jutun takana. Myös kuntamme nimismies Palkio on kommentoinut juttua toimitukselle tuoreeltaan. Julkaisemme Palkion mielipidekirjoituksen, jossa hän selvittää metsäretkensä motiiveja ja toimittaja Suun psyyken tilaa tapahtumahetkellä. Toimittaja Suu katsoi tarpeelliseksi vastata nimismiehelle, luonnollisesti käyttäen tämän omia aseita.

Tunnelmia Lotkorin keritsimistä


Lovikäärmeen kylän sanomain näkymättömänä pysytellyt toimittaja kävi eilisiltana haistelemassa Lotkorin keritsimet -pubin tunnelmia. Hän koki ilmapiirin hilpeähkönä mutta silti joltisestikin varautuneena. Hän istahti juttusille useaan pöytään verukkeenaan iskeä naisia ja saikin illan lopuksi hivutusta eräältä miessakilta yritettyään kajota kylän parhaaseen seppäneitiin. Mitä taas tulee anniskeluun, eivät kapakan asiakkaat vaikuttaneet lainkaan huolestuneilta. Eräs toimittajan pahoinpidelleistä keski-ikäisistä miehistä luonnehti tilannetta "Kyllä sen Ullankin suuta joskus kuivaa. Käyhän se pillerinsä huuhtomassa alas harva se ilta." Miehen myöhemmin hirvittävän väkivaltaisiksi osoittautuneet kaverit nyökyttelivät samanmielisyyden merkiksi. Nimetön ja nykyisin nenätön toimittaja lukee itsensä erääksi Lovikäärmeen suuren viinasodan invalideista ja hakee eläkettä tällä perusteella.

Jutun kirjoittaja kävi illan päätteeksi puoskari Massun vastaanotolla, mutta pri. Massu kieltäytyi ottamasta vastaan potilasta väärän sukupuolen takia. Toimittaja haluaa herättää julkista keskustelua tästä epäkohdasta, joka saattaa vielä koitua jonkun onnettoman kohtaloksi.

Ei kommentteja: