keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Raittiusseura vaatii toimia

(Lovikäärme) Raittiusseuran puuhanainen U. Suu on esittänyt vaatimuksia paikallisen anniskeluravintolan aukioloaikojen rajoittamiseksi, hintojen korottamiseksi ja anniskelun rajoittamiseksi. Lisäksi Suu vaatii näkyville ajankohtaista tietoa alkoholijuomien haitoista. Suuta kävi haastattelemassa Lovikäärmeen kylän sanomien toimitussihteeri Suu.

- Neiti Suu, miksi toivotte rajoituksia paikalliselle, orastavalle yritystoiminnalle?
- Yrittäminen on tietysti aina hyvä asia, minähän olen aina yrittäjän asialla. Kyllä omatoimisuutta on kannustettava kaikin tavoin. Mutta tämän... juottolan tapauksessa näen, että yritystoiminnan ylläpitämisestä voi koitua merkittävää haittaa koko toimeliaalle kylällemme, kun asukkaidemme ainoat pyrinnöt johtavat kohti kuppilan ovea aamuisin.

- Millaisia näiden rajoitusten tulisi olla?
- Minähän henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaikki päihdyttävät tuotteet tulisi lopettaa. Tähän tavoitteeseen on vielä matkaa, joten joudumme etenemään pienin askelin. Ensinnäkin ravintelin aukioloa tulisi rajoittaa niin, että se avaisi ovensa kello 17 illalla, ja sulkeutuisi arkisin iltakymmeneen mennessä. Viikonloppuisin on lienee sallittava tästä tuntia paria pidempi aukiolo. Toiseksi oluen paljousalennukset on lopetettava, ja yhden tuopin hinnan tulisi vastata neljännestä työmiehen päiväpalkasta, niin että asukkaat oikein harkitsisivat juomisharrastuksensa mielekkyyttä. Kolmanneksi, alaikäisiä tulisi kaikissa olosuhteissa estää käyttämästä mitä tahansa sisäänkäyntiä pubiin. Paitsi silloin, kun heidän on haettava langenneita vanhempiaan sieltä.

- Entä mikä on mielipiteenne pubin apteekkitoiminnasta?
- Sen suhteen minulla ei ole kuin kiitettävää. Minähän olen kanta-asiakas! Tästä syystä joudun myös jonkin verran näkemään sitä ylenpalttista kurjuutta, jota liian vapaat anniskelukäytännöt kyläämme tuovat. Joten toivon asukkaiden heräävän asian suhteen.

Ei kommentteja: