torstai 31. tammikuuta 2008

Nyt myös miehille terveydenhoitoa!

(Lovikäärmeen kylän ainoa raitti) Kylän miespuoliset asukkaat sekä perserumat ämmät ovat jo useasti kovaan ääneen valittaneet puoskari Massu tavasta valita asiakkaansa. Viime vuonna leskirouva Hetula Hirviö nosti syytteen kunnianarvoista puoskari Massua vastaan, koska tämä ei suostunut hoitamaan häntä. Kuten useat lukijat muistavat tuomari Kiuseppi Patterneim hylkäsi syytteen ja määräsi teloituksen uhalla leskirouva Hirviön käyttämään paperipussia talonsa ulkopuolella liikkuessaan. Eläinsuojeluyhdistys myös huostaanotti leskirouva Hirviön traumatisoituneen kissan, joka oli raapinut silmät päästään. Erittäin erikoislaatuiseksi tuomari Patterneimin ratkaisun tekee se, ettei lainsäädäntömme tunne kuolemantuomiota. Hetula Hirviö tunnetaan paremmin edes menneen aviomiehensä Hermanni Hirviön vuoksi. Herra Hirviöhän toimi useita vuosia Lovikäärmeen kuurosokeat-yhdistyksen puheenjohtajana.

Miespuolisten kyläläisten, Hetula Hirviön, Mannaraija Ristipään ja pyllyläisen riistäjäporvari Giggelin kolmostyttärien terveysasiat ovat kuitenkin kohentumassa, sillä kylää on muuttanut tohtori! Tohtori Sivako on arvostettu miestentautien erikoistohtori aina pääkaupungista asti. Tohtori Sivako ja puoskari Massu ovat sopineet, että Massu palvelee edelleen naispuolisia asukkaita ja Tohtori Sivako palvelee jäljelle jääviä. Puoskari Massu ja Tohtori Sivako ovat toimituksen saamien nimettömien vihjeiden mukaan aikanaan olleet opiskelutovereita Keisarillisessa suoneniskentäakatemiassa kuuluisan Heppukraaterin opissa. Kyläläisemme ovat siis hyvissä käsissä!

Tohtori Sivako mukana muutti hänen vaimonsa Elsa Sivako, joka liittyi välittömästi sekä raittius- että kansanvalitusseuraan. Voimmekin odottaa tohtorinnasta liittolaista Ulla Suun hankkeille raitistaa koko kylä. Draamaa on luvassa, koska tohtori itse nähtiin jo samana iltana Lotkorin keritsimissä. Nimettömät lähteet myös kertoivat hänen liittyneen heti kylän pokeririnkiin. Pokeririnkiin tiedetään kuuluvan varmuudella kapakoitsija A.Naksulin ohella puoskari Massu, tuntematon naishenkilö, muutama toimittaja, muutama muu hyvin tunnettu kyläläinen, tuomari Patterneim (ja hänen veljensä juomari Patterneim) sekä nimeltä mainitsematon nimismies (päätoimittaja kielsi meitä mainitsemasta hänen nimeään).

Tohtorilla ja Tohtorinnalle on myös jälkikasvua. Heillä on poika, jonka nimeä toimitus ei ole onnistunut samaan tietoonsa. Yritimme haastatella häntä Lotkorin keritsimissä, mutta hän oli liian keskittynyt kuhertelemaan Ulla Suun tyttären Ulrika Suun kanssa. Oli pojan nimi mikä hyvänsä niin hänellä on erittäin hyvä naismaku, sillä Ulrika on niitä harvoja tyttöjä kylässä joille on taattu ilmainen terveydenhuolto. Toimitus sai kuitenkin toimittajakollegoiltaan ulkokaupungeista selville, että tohtorispariskunnan poika on viettänyt 3 vuotta Taulakallion nuorten kuritushuoneessa. Ulrika Suu puolestaan on kauneutensa lisäksi tunnettu raittiusseuran nuorisojaston johtajuudesta sekä pyhäkoulun opettajuudestaan.

Huhujen mukaan Sivakoilla on lisäksi toinen lapsi, jota säilytetään kellarissa seinään kahlittuna.

Ei kommentteja: