lauantai 8. maaliskuuta 2008

Agitaattorin paluu!

(Ketto) Agitaattori Murtti P. Lekserin on kerrottu karanneen tyrmästä parisen viikkoa sitten. Sala- ja ilmipoliisien etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta. Nyt kuitenkin epäillään hänen muuttaneen väärän henkilöllisyyden turvin asumaan Lovikäärmeen muukalaiskylä Kettoon. Hän on ottanut itselleen kaskaslaistyyppisen muukalaisnimen Iisakki Stürmwitzc.

Lekser on jo jonkin aikaa kylvänyt riidan siemeniä Keton muukalaisten joukossa. Siellä hänen on kuultu panettelevan pislamin kannattajia, krustittuja laidasta laitaan - niin pakolisia kuin rötöstanttejakin ja lisäksi hän on naureskellut Piisaminmolon Ukko-Piisamin Mololle uhraaville metsästäjä-keräilijöille. Keton ulkopuolella kulkiessaan hän taas on esiintynyt kauppiaana, joka panettelee ennen kaikkea muukalaisia ja kylvää muukalaisvihaa kaikkialla Lovikäärmeessä. Viranomaiset, ihmisoikeuskysymyksiin perehtyneet ja muut puheliaat tieteilijät epäilevät, että hän yrittää saada muukalaiset vihaamaan kaikkia ja kaikki vihaamaan muukalaisia ja näin hän pyrkii hävittämään muukalaisasujaimiston Ketosta.

Epämukava tunnistaminen

Kauppiaana esiintyessään Lekser oli ryhtynyt juttusille Lovikäärmeen pankkiiriliikkeen katalaatikko Herman von Vaurasloven kanssa. Vauraslovi karsasti juttukumppaninsa muukalaisvastaisia puheita. Työnsä puolesta pahoitusalalla Vauraslovi tuntee paljon muukalaisia, jotka ottavat aktiivisesti osaa Lovikäärmeen talouselämään ja ovat paljon auttaneet sen nykyisessä kukoistuksessa. "Aivan ne muukalaiset ovat kuten me muutkin. Eri säännöt vaan on joskus niille rustattu, mistä lie syystä. Mukavia heppuja." Vauraslovi tunnisti Lekserin agitoinnin vimmasta. "Tapasin sen Lekserin silloin aiemmin kun se niitä aromipesiä tai voimia tai sellaisia kaupitteli. Sitä mitä tulee kun mätien munien ytimiä halkaistaan ja haisee ihan helevetisti" muistelee Vauraslovi. "Tajusin sitten, että hei sehän on Murtti ja menin saman tien toimittajaa juttamaan. Toimittajat on hyvä pitää vähän poliisia edellä niin että kansalaiset saa tietää kaiken, ettei tule mitään rajoituksia tai vaitioloja. Siksi mä ainakin laulan kaiken lehdille ennen poliisille menoa." Vaurasloven omia uskonnollisia tunteita loukkasi syvästi se, että Lekseri on puhunut rumasti myös kelministisistä rötöstanteista. "Minä hartaana kelministinä olen kyllä pahoittanut mieleni."

Asiantuntija: muukalaisviha on muotia


Eri uskontojen yhteiseloa Lovikäärmeessä tutkinut ant-ro-po-loo-gi Annastiina Lahnala kertoo, että Lovikäärmeessä tilanne on perinteisesti ollut tasapainoinen. Kenelläkään ei ole ollut syytä nousta mitään ryhmää vastaan ja suurimmissa uskontokuntien välisissä konflikteissa huolenaiheena on ollut lähinnä se saako uppokastetulle ojentaa pyyhkeen missä vaiheessa seremoniaa. "Tämä on kuitenkin uusi kansainvälinen muoti, tämä uskontojen vastakkainasettelu ja vihannostatus", kertoo Lahnala. "Pidän itse sitä suurena uhkana yhteisörauhalle ja myös maailmanrauhalle." Lahnalan mukaan ainoat, joilla on syytä halveksua toisten uskoa, eivät suinkaan ole itse jonkun uskonnon kannattajia. "Usein pahimpia ovat huitojat, jota vihaavat uskontoja ylipäänsä. Heitä nimitetään kateisteiksi, koska on havaittu, että he kantavat usein kaunaa, kokevat kateutta ja ahdistusta uskontojen edessä eivätkä pysty muodostamaan tasapainoista suhtautumista uskovaisiin ihmisiin tai uskontoihin laajemmin." Viime aikoina muodikkaaksi on noussut erityisesti muukalaisviha. Erityisen kärjekkäästi tämä näkyy Lahnalan mukaan Kaskaan maassa, jossa Murtti P. Lekser on sattumoisin oleskellut pitkiä aikoja.

Ei kommentteja: