maanantai 3. maaliskuuta 2008

Lääketieteellinen tiedotus!

(Tohtorin Sivakon toimisto) Tohtori Sivako täten tiedottaa, että kylän miesväestöstän joukosta on muutaman päivän sisällä löytynyt useita miehiä, joilla on todettu Neekerisankkeri (lääkärimongerruksella: Lymphogranuloma venereum). Kaikki kyseessä olleet miehet ovat olleet sukupuoliyhteydessä usean missikisakandidaatin kanssa, joten olettaa tartunnan alkuperäisen levittäjän olleen heidän joukossa sillä aikaisemmin tartuntoja ei kylässä ole ilmennyt sitten Italo Ilotalon sulkemisen. Täten toivotaan jokaisen missikandidaatin ottavan pikaisesti yhteyttä Puoskariruhtinas Massuun joten tarpeellinen hoito voitaisiin järjestää. Kaikki missikisakandidaattien kanssa sukupuolisessa kanssakäymisessä olleilta (tai edes sitä yrittäneitä) miehiä pyydetään ensitilassa ottamaan yhteyttä tohtori Sivakoon. Lisäksi mikäli kyseessä olevat miehet ovat olleet sukupuoliyhteydessä vaimojensa, tyttösystäviensä tai satunnaisten ohikulkijoiden kanssa myös nämä tulisi ohjata hoitoon. Eläinlääkäri Konivuo kehottaa myös toimittamaan sairaudelle mahdollisesti altistuneet lampaat ja vasikat hoitoon sillä tauti voi leviämistä eläimiin ei tunneta. Nimismies Palkio huomauttaa lisäksi, että eläimiin sekaantuminen tietää menolippua Siipiriään. Lisäksi Rovasti Lesta höpisee jotain raamatusta, mutta toimittaja ei muita tarkasti mitä.

Mikä on Neekerisankkeri ja miksi ensiarvoisten tärkeää hakeutua hoitoon

Lymphogranuloma venereum (kuten lääkärit salakielellään sitä kutsuvat), poinikialaisten tauti (kuten antiikin kuuluisa Heppakrates sitä kutsui) ja neekerisankkeri (kuten tautia täällä suuressa Suomen keisarikunnassa kutsutaan) ovat yksi sama erittäin vakava sukupuolitauti, joka on vaivannut ihmiskuntaan jo ammoisista ajoista lähtien.

Ensimmäisenä oireena on pieni näppynä sukupuolielinten alueella, joka ryhtyy märkimään. Tartuntahetkestä noin viikon kuluttua ilmestyy sukupuolielinten alueelle pieni näppylä, jota potilaat eivät yleensä huomaa. Tässä vaiheessa on ensiarvoisten tärkeää hakeutua hoitoon, koska sairaus voi johtaa kuolemaan. Muutaman viikon tai kuukauden kuluttua miehille seuraa nivustaipeiden turpoaminen ja näppylä(t) voivat alkaa märkiä ja puhjeta. Tästä seuraa erittäin paha haju, jonka haisee pahemmalta kuin Leväperän Reetan tavara, jonka sillin tuoksun kyläläiset kyllä tunnistavat kilometrin päähän. Naisetkin voivat tätä turvotusta saada, mutta hyvin harvoin.

Muita merkittäviä oireita ovat ruokahaluttomuus, kuume, hoikistuminen ja nivelkolotus. Suonta ei saa iskeä tällaisen potilaan kohdalla missään nimessä!
Kaikilla tartunnan saaneilla ei esiinny juuri minkäänlaisia oireita, joten olisi erittäin tärkeää joka tapauksessa hakeutua tohtori Sivakon, puoskariruhtinas Massun tai eläinlääkäri Konivuon vastaanotolle mikäli mahdollisuus kyseiseen tartuntaan ilmenee. Oireetonkin henkilö voi olla taudinkantaja.

Myöhemmässä vaiheessa kehittyy kivuliaita haavaumia ja vakava tulehdus turvonneelle alueelle. Arpeumat voivat johtaa epämuodostumiin, ja tulehdus voi levitä suoniin ja näin johtaa kuolemaan. Kuoleman voi yleensä estää hakeutumalla lääketieteelliseen hoitoon. Tätä sairautta ei voi hoitaa kotona voikukkateellä tai viskillä. Naksulin apteekista myös kerrotaan, että lääkkeitä voi luovuttaa ainoastaan tohtorin, puoskari, eläinlääkärin, kuoharin tai Naksulin suvun jäsenen määräyksestä.

Toimitus kehoittaa hakeutumaan välittömästi lääkärin vastaanotolle mikäli epäilee tartunnan mahdollisuuteen. Lisäksi haluamme huomauttaa, että tauti ei tartu sillä, että kurkisteli seinän raosta missien pukeutumishuoneeseen. Näin ollen kylän nuorempi miespolvi on turvassa.

Käyttäjän kokemuksia

Kylämme kuuluisin neekerisankkerin sairastanut henkilö on puoskariruhtinas Massu, joka suostui kertomaan kokemuksistaan muutamalla sanalla:

Kannattaa tulla hoitoon äkkiä. Ne on pirun kipeitä ne turpoumat ja haavat. Ja se haju on kyllä niin kauhea, että pitää häpeän takia muuttaa toiselle puolelle maata pieneen takapajuiseen kyläpahaseen. En suosittele kenellekään joten tulkaa pian hoitoon, jotta vältätte sellaisen kohtalon.


Pyllyssä sijaitsevaan Irstailutautien parantalon Neekerisankkeri osastolle ei toimittaja kyennyt hajun vuoksi haastattelumatkaa tekemään.

Rovasti Lesta ei jätä meitä rauhaan ennen kuin julkaisemme tähän loppuun hänen kommenttinsa:

Tämän siitä saa kun ei pidättäydytä irstailusta avioliiton ulkopuolella ja vähän sisäpuolellakin! Sellainen kammottava tauti se tämänkin on ja kivulias kanssa. Sen minä itsekin niin hyvin tiedän, että kyllä minua taas hävettää tämän kylän ihmisten puolesta. Viattomia tyttöjä viekoitellaan ja tartutellaan tauteja heihin! Sitten nämä taudit leviävät ihan viattomiin miehiin. Kauheaa tämä on.

Ei kommentteja: