perjantai 14. maaliskuuta 2008

Naksulin murhasta syytetty sai puolustusasianajajan


(Lovikäärmeen kylä, tyrmä) Vanhan Naksulin tappaneelle karhulle on nimitetty puolustusasianajaja. Syytettyä puolustaa Penjami Matinlukko. Matinlukko otti homman vastaan hymyillen. “Tässähän on päästy jo varsin pitkälle, kun syytetty saa oikeudenkäynnin eikä suoraa lynkkausta. Kommunikaatio päämieheni kanssa sujuu kuitenkin heikonlaisesti. Alan epäillä, ettei hän ole täysissä sielun ja ruumiin voimissa.”

Matinlukko kertoo pyrkivänsä osoittamaan, että on täysin mahdotonta tietää mikä Lovikäärmeen alueen karhuista karkasi paroni Naksulin kimppuun kohtalokkain seurauksin. “On aivan mahdotonta todistaa, että se olisi ollut juuri päämieheni.” Mikäli karhua kuitenkin päätetään syyttää Naksulin murhasta, aikoo Matinlukko vedota päämiehensä oikeustoimikelvottomuuteen. “Minä en kyllä ymmärrä miten ihmeessä tuo kaveri voi edes olla läsnä oikeudessa. Olen kaikenlaisiin kalloihin saanut aiemmin uppoamaan mistä ketäkin syytetään, mutta uskoisin, ettei tämä karhu ymmärrä minua. Tällä perusteella väittäisin, ettei hän myöskään käsitä tappaneensa ketään, koska hän ei todennäköisesti ymmärrä murhaan liittyvää lopullisuutta.” Matinlukko aikoo pyytää eläinsielutieteen tohtori Kaarlo Gustaa Junkin tutkimaan päämiehensä sieluntilan.

Syyttäjä Ripsa Pantavuohi tuhahtaa kuullessaan Matinlukon epäilyistä. “Ja vielä mitä, huumehemmo se on. Ja mikä lie ulkomaalainen gorilla kun on niin rumakin.” Pantavuohi on vakuuttunut siitä, että kuri ja järjestys saa karhun ymmärtämään syytteet. Hän myös ehdottaa tulkin hankkimista ja on aika varma siitä, että karhun kansallisuus ilmenee aika pian.

Ei kommentteja: