keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Syfiliinsatama saatu takaisin!

Kyläämme liitettiin tänään viime sodassa pakkovuokrattu Syfiliinsatama suurin juhlallisuuksin. Lovikäärmeen ainoa merisatama on viime vuosina ollut paikallisille pääasiallinen ulkomaanvierailukohde kylämme asukkaille. Nyt pitää kuitenkin mennä muualle kun haluaa harrastaa ulkomaanmatkailua.

Syfiliinsatama palautettiin Lovikäärmeelle pahassa kunnossa. Satama-alue pitää suurilta osin uusia, samaten telakka, joka rakentaa vain vanhanaikaisia laivoja. Sataman perusparannus ja telakka työllistävät useita kymmeniä hektikoita. Syfiliinsatamassa ei ole paljoakaan asukkaita, lähinnä hunajaisten lyhtyjen kadun tyttöjä ja tätejä.

Syfiliinsataman historia yltää satojen vuosien taakse. Siellä on legendaarinen lasaretti, jossa syfiilinsatamalaisia riivannut tauti nimettiin syfilikseksi paikkakunnan mukaan. Historiallinen syfilisparantola on tarkoitus muuttaa loistohotelliksi, jotta siihen majoittuneet voivat uiskennella Urean laskualueen harvinaisen kellertävissä vesissä. Maineikasta syfiliinabsinttia ryhdytään jälleen valmistamaan Franskantaudin panimossa.

Lovikäärmeen kyläkoulun rehtori aikoo myös ottaa käyttöön koulun vanhan lattialuukun, josta johtaa pitkä maanalainen liukumäki suoraan Syfiliinsatamaan. Näin voidaan tuhmille lapsille havainnollistaa vanhaa lovelaista sanontaa: “joudut Syfilikseen työläiseksi jos et ole kiltisti”.

Ei kommentteja: