lauantai 8. maaliskuuta 2008

Karhu hyökkäsi, paroni Naksuli kuoli – viinalla osuutta asiaan?

(Urean rantametsät) Suru-uutinen tavoitti Lovikäärmeen tänä iltapäivänä, kun selvisi, että karhu on raadellut paroni Naksulin. Kontio on yhä karkuteillä, eikä sillä tiedetä olleen muita uhreja.

Silminnäkijä kertoo, että paroni oli ottanut “pössykkänsä ja mössykkänsä”, kuten vainaja oli usein leikillisesti sanonut ja lähtenyt ammuskelemaan elikoita. Elikoilla hän on mahtanut tarkoittaa karhuja, joita on vilahdellut Urean rantamilla. Silminnäkijä lähti paronin perään, koska hän ei luottanut siihen, että ukko pärjää metsässä yksinään, “ei varhaisaamun laskuhumalissa metsään lähdetä yksin”. Mutta kävikin niin, että ovelan oloinen karhu hyökkäsi paronin kimppuun ennenkuin tämä ehti piipustaan sitä sihtailla. Silminnäkijä kertoo jäljen olleen “rumaa”.

Karhut ovat levinneet viime viikkoina kohti Lovikäärmettä. Joissakin piireissä tätä pidetään merkkinä maailmanlopusta, koska karhut tavallisesti nukkuvat vielä talviuniaan näinä aikoina. Yleisemmin epäillään, että karhujen tulon takana on nimimerkki M.Ö.R., joka toimii samaan tapaan kuin Hamelnin pillipiipari. Lovikäärmeen poliisi onkin nimismies Palkion johdolla alkanut perehtyä Grimmin satuihin, jotta rikollinen saataisiin kiinni ja voitaisiin mahdollisesti osoittaa, että eläinaktivisti tai ryhmä eläinaktivisteja on paroni Naksulin kohtalosta vastuussa. Uskotaan, että aktivistit juottivat paronille viinaa ja usuttivat sitten karhun hänen kimppuunsa. Poliisi perehtyy tähän tutkintalinjaan, vaikka edes aihetodisteita eläinaktivistien osallisuudesta ei ole esitetty.

Lovikäärmeen kylän sanomat
esittää surunvalittelunsa Naksulin perheelle.

Ei kommentteja: