keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Hektillistä menoa Viimeisessä Filosofissa


(Viimeinen Filosofi, Pylly) Larvinistista rokkia (elotieteilijä Kaarlo Larwinin mukaan) soittava Murtti & Vainotut hektikot räjäytti eilisiltana pankin Pyllyn Viimeisessä Filosofissa sinisten lyhtyjen loisteessa. Keikan jälkeen vähintäänkin puolet Lovikäärmeen kylän sanomain toimituksesta meni takahuoneeseen. Siellä säädettiin piuhaa ja nauhaa eikä huomattu edes hallitsevaa miss Lovikäärme Klaara Povea tai aina yhtä upeeta Päätoimittaja Majlis Toukokerttusta, joka oli pukeutunut punaiseen lumikko-kuosiin. Hektikoita eivät groupiet säväytä.

Mutta keikka itsessään oli hyvä. Murtti & Vainotut hektikot soitti kaiken playbackina, joka on ihan uusi esiintymistapa näillä kulmilla. Se tarkoittaa sitä, että bändi on aiemmin tallentanut omaa soittoaan nauhalle, jota sitten soitellaan kovaan ääneen keikalla, kun bändi itse vain hytkyttelee ja aukoo suutaan lavalla. Suuressa maailmassa kaikki isotissiset mukalaulavat tanssinaiset tekevät niin, mutta on ilo nähdä tämä uuden taiteenlajin rantautuminen myös Pyllyyn, Aunuksen järven rantabaari Viimeiseen Filosofiin, ja että hektillinen poikabändi tekee sitä samaa.

Larvinistinen rokki merkitsee musiikkia, jossa edistys elikkä progressio on tärkeää. Kehitysoptimismi sopiikin hektikoille kuin koodaus tenniskyynärpäälle. Toiset nimittävät larvinistista rokkia myös progeksi. Suuria menestyskappaleita olivat mm. “Mies, sä et oo apina enää”, “Sä lähdet paalupaikalta”, “Koodaa ja tärise”, “Mulle kallista lovee” ja “Sähköopin alkeet: musta tulee mustaan ja punanen punaseen”. Kappaleiden sanoitukset olivat täyttä ingengööriproosaa ilman mitään turhaa haihattelua. Toivottavasti Murtti & Vainotut hektikot tulee piankin esiintymään Lovikäärmeeseen.

Bändin mukana esiintyi Pyllyn paikallisia ja kaikkein mahtavimpia voimia. Heihin verrattuna voimme ylpeinä sanoa, että Murtti on sentään kerännyt vainotut hektikkonsa Lovikäärmeestä. Paikalliset artistit esittivät Viimeisessä Filosofissa nihkeetä räppiä, joka larvinistiseen rokkiin verrattuna oli toisteista ja tylsää. Yleisön reaktioista päätellen heidän pyllyläisiä hittejään olivat kappaleet “Kiviiki kiinnostaa”, “No perustele, no ei riitä” ja "Tää kanava floodaa suomeks, muut muualle". Välispiikeissään he tekivät aivan selväksi, että Pyllyssä vastaanotto ei ole lämmin ja että suoli tuppaa puskemaan enemmän ulos- kuin sisäänpäin. Heitäkään ei kiinnostanut lehtemme toimituksen groupieseura joten päätimme unohtaa heidän nimensä, jotta kukaan Lovikäärmeestä ei osaisi hakeutua heidän keikoilleen.

Ei kommentteja: