maanantai 17. maaliskuuta 2008

Lovikäärmeen väestölaskenta herättää ihmetystä

(Keisarillinen verotuksen keskusvirasto, Pääkaupunki) Lovikäärmeessä suoritettu väestölaskenta on herättänyt keskustelua aina senaatissa saakka sillä Väestölaskija Keskihajonnan tiedot poikkeavat huomattavasti veroviraston tiedoista.

Veroviraston tietojen mukaan Lovikäärmeessä asuisi 14 332 (tai 15 666) verovelvollista, joista ainakin puolet on jättänyt veronsa maksamatta. Tämän lisäksi Lovikäärmeen alueella asuu 34 tai 35 keisarillisin verovapautuksen saanutta henkilöä. Leskirouva Hirviön sisaren poika Hunni Yrjökasan verovapautus on kyseenalainen, sillä hän on syntynyt avioliiton ulkopuolella. Lisäksi tähän voitaisiin tietyissä olosuhteissa laskea maaorjat ja palveluskunnat, mutta heillä ei tunnetusti ole sielua joten heistä ei niin väliksi. Kuitenkin voidaan epäillä heitä löytynyt vähintään saman verran. Jo yksin puoskariruhtinas Massun palvelusneitokunta kattaa ainakin sata vähän käytettyä melkein-neitsyttä.

Senaatissa käydään ankaraa keskustelua kuinka luottevinta väestölaskennan tietoja voidaan pitää. Väestölaskennassa tiedetään joidenkin paikkakuntalaisten laskettaneen itsensä kahteen kertaan, mutta verotustiedoissa ei näin tiedetä koskaan tapahtuneet. Kun yleinen verolle pano suoritettiin viime vuonna niin keisarilliset veronpanijat kyllä paljastivat jokaisen pyllyn.

Ulkomaankirjeenvaihtajamme Joakim Hyppykuppa seuraa paikan päällä tilannetta ja raportoi mikäli tilanne muuttuu.

Ei kommentteja: