maanantai 10. maaliskuuta 2008

Ministeri Pannahinen kieltäytyy pyytämästä anteeksi

(Pääkaupunki) Lovikäärmeen karvahattulähetystö on marssinut tänä aamuna Pääkaupunkiin ja antanut Keisarillisen Julkisuusministeriön virkamiehille avoimen kirjeen, adressin ja maaliskuun manifestin, jossa vaaditaan anteeksipyyntöä julkisuusministeri M. Pannahiselta vihjaavasta kielenkäytöstä ja kieltäydytään ehdottomasti ottamasta käyttöön uusia julkisuusohjeistuksia. Samalla Lovikäärme ilmoittaa irtaantuvansa Keisarikunnasta, mikäli kylä pakotetaan noudattamaan uusia säännöksiä.

Julkisuusministeri Pannahinen ei suonut lähetystölle audienssia, vaan antoi mielipiteensä kuulua avustajan, alemman virkamiehen ja tämän sihteerin kautta. Tiedon antoi Lovikäärmeen lähetystölle julkisuusministeriön rakennuksen ala-aulan vahtimestari ja keisarillinen ulosheittäjä, Niilo Pianpäinpois, joka tulosti alemman virkamiehen sihteerin laatiman paperin ja ojensi sen lähetystölle. Saatteeksi hän lausui: “Keisariltakin saa paremmin audienssin kuin Pannahiselta, se kun on varovainen kaikkien kanssa. Juoruilette pian minkävärinen kraka sillä on tänään ja se on kuitenkin yksityisasia.”

Viestissään Lovikäärmeen lähetystölle Pannahinen teki selväksi, että anteeksipyyntöä ei kuulu nyt eikä tulevaisuudessa. Hän korosti myös, että uudet julkisuussäännökset tulevat käyttöön ja sitäpaitsi hän ei ole vastuussa julkisuusministeriön toiminnasta vaikka johtaakin sitä. Lisäksi hän pyysi vahtimestaria luovuttamaan Mikropehva-yhtiön laatiman ilve@lude -paketin lovikäärmeeläisille, jotta nämä voisivat siirtyä käyttämään uudenaikaisia järjestelmiä Neitoaikakoulussa ja muissa paikkakunnan oppilaitoksissa.

Lähetystöön kuuluivat Lovikäärmeen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marttu Sokinpylly, kansanvalistajinna Ulla Suu, puoskari A. Massu, nimismies Tanteri Palkio, rikostoimittaja Janne Killuu, poliittinen toimittaja Ulpukka Pentinnenä, leskirouva Hetula Hirviö ja miss Lovikäärme Klaara Povi. Lähetystö on palannut Lovikäärmeeseen kahta jäsentä lukuunottamatta. ilve@lude -paketista suutahtanut Tanteri Palkio kipaisi ministeriön yläkertaan ja heitti “asiakaslahja-avaimenperäksi ja saatanan kuulakärkikynäksi” nimittämänsä paketin päin ministeri Pannahisen yksityistä työhuonetta. Hän joutui tyrmään. Lovikäärmeessä punotaan juonia nimismiehemme vapauttamiseksi. Puoskari Massu puolestaan jäi naisiin ja palaa kyllä omia aikojaan.

ilve@lude -paketti ei siis tule käyttöön Lovikäärmeessä, koska se meni pahasti rikki, ja uutta ei pyydetä.


Julkisuusministeri Pannahisen lausunto:


Hyvä Lovikäärmeen kylän lähetystö,

ministeri Pannahinen ei aio pyytää kylältänne anteeksi. Hän sanoi mitä sanoi ja syyt sanavalintaan ovat yksityisasia. Ministeri toivoo, ettei häneltä vastedes pyydellä julkisia anteeksipyyntöjä tällaisissa asioissa. Kuvernööri Mekkosen aikaiseen aluepolitiikkaan ei ole paluuta eikä meillä panosteta enää paikallisiin anteeksipyyntöihin.

Ministeri Pannahinen täten ilmoittaa, että kylänne joutuu myös ottamaan käyttöön julkisuusministeriön ohjeistuksen. Hän en ota siitä henkilökohtaista vastuuta, vaikka johtaakin sen laatinutta ministeriötä. Ministeriön liikkeitäkin nykyisin ohjaavat suuremmat tuulet, pahoitusmarkkinat ja pörssi. Näistä ministeri ei ole vastuussa ja ministerin aktiivisuutta on turha moittia, koska ministeri on kyllä toiminut juuri ministerille ominaisella tavalla ihan oikein.

Mitä ystävällisimmin ministeri pyytää vahtimestaria luovuttamaan teille ilve@lude -paketin, joka on ministerin ansiosta saatu tähänkin maailmankolkkaan valistukseksi, virkistykseksi ja käytettävyyden lisäämiseksi. Sen avulla maailmanvaltias Pili Portilo Mikropehvasta saa tietää teidänkin osoitteenne. Ministeri kehottaa teitä palaamaan tuntemattomaan kyläpahaseenne millä vaan maitojunalla ja sassiin.

Julkisuusministeri Pannahisen puolesta
Keisarikunnan Julkisuusministeriön Alimman Virkaatekevän Julkisuusvirkamiehen Sihteeri, Kahvinkeittäjä ja Kengänkiillottaja
Herpert Salaava, lakitieteen tohtori

Ei kommentteja: