tiistai 11. maaliskuuta 2008

Väestölaskenta odottaa Lovikäärmettä!

(Pääkaupunki) Nyt on aikoihin eletty, kun hyvä keisarimme aikoo lähettää keisarillisen väestönlaskijan ja kartanpiirtäjän Lovikäärmeeseen. Pian näemme miltä kylämme konnut näyttävät linnun mielestä (paitsi lintu ei tietenkään näe rajapyykkejä kuten kartantekijä).

Keisarillinen väestönlaskija Mediaani Keskihajonta kehottaa Lovikäärmeen asukkaita varautumaan etukäteen väestönlaskentaan. Hän toivoo, että jokainen ottaisi etukäteen selvää sukupuolestaan, iästään ja ammatistaan ja osaisi mainita sen kylän, jossa asuu ja lisäksi lastensa lukumäärän. Tällä tavalla Lovikäärme pääsee tilastoihin, joita Keisarillinen väestökeskus tuottaa vuosittain.

Keisarillinen kartanpiirtäjä Frantsu Geo-Metrikko on maineikas, hän on muunmuassa tuottanut aikaisemmin Ehtoroovan laajuisen matkailu- ja opaskirjan, joka on nimeltään Nyyrnberin Kroniikka. Kartanpiirtäjälle tulee antaa työrauha ja keisari itse vetoaa Lovikäärmeen asukkaisiin, jotta nämä eivät siirtäisi rajapyykkejä roimasti Pyllyyn päin ennen kartanpiirtämistä ja rajojen vahvistamista. Sen jälkeen rajariidat saavat jatkua entiseen tapaan.

Lovikäärmeen kyläneuvosto muistuttaa myös, että näille virkamiehille ei saa tarjota liikaa viinaa työaikana, jotta väestöluvut ja kartan viivat pitäisivät kutakuinkin paikkansa. Kansallisen vertailukelpoisuuden vuoksi heidät on kuitenkin hyvä pitää pienessä maistissa.

Ei kommentteja: