tiistai 19. helmikuuta 2008

Hektikkojahti Vakosuolla!

(Vakosuo) Lovikäärmeen sahalta joukkoirtisanotut hektikot ovat siirtäneet kannettavat tietokoneensa telttoihin Vakosuolle. Hektikoiden vaatimuksista suutahtaneet kyläläiset ovat lähteneet joukolla haravoimaan metsiä koirien ja kiväärien kanssa.

"Täällähän ei hektiikkaa harrasteta", murahti suurta hektikkojahtia johtava metsänvartija Urpo Urpumaa. "Tämä on kuitenkin luonnonympäristö. Lähdemme hakemaan hektikot hektiikkaromuineen pois metsästä, he kuitenkin kuuluvat sivistyksen piiriin vaikkeivät siitä ymmärräkään nauttia. Eivätkä ne tuolla luonnossakaan tunnu nauttivan."

Hektikkojahtiin osallistuu myös paikallinen työvoimaviranomainen Salli Neuvoa-antava. Neiti Neuvoa-antava haluaa ystävällisessä hengessä neuvoa hektikoita ilmoittautumaan Lovikäärmeen työvoimatoimistoon työttömiksi työnhakijoiksi. "Sillä tavalla saataisiin taas kaikki töihin, ainakin ajan kanssa. Työttömyyskausi voi kyllä joillakin hektikoilla muodostua pitkäksi, ja tietysti teemme kaikkemme ehkäistäksemme hektikoiden syrjäytymisen".

Hektikot on tarkoitus tuoda metsistä pois, kehottaa heitä ilmoittautumaan työttömiksi työnhakijoiksi ja tarjota muuttotukea, jotta he voisivat hakea töitä Lovikäärmeen lähipitäjistä tai muualta kreivikunnasta. Muuttotuki ja hektikoiden saamat työttömyyskorvaukset ovat kuitenkin ilmaista rahaa, jota useiden hektikkolausuntojen mukaan käyttävät vain pummit, perskärpäset, elämäntaiteilijat ja juopot. Neiti Neuvoa-antava käsittää tilanteen hankaluuden. "Kyllähän hektikoiden nyt kannattaisi tietysti käsittää osansa yhteiskunnassa ja asettua myös saamaan apua siltä kun tilanne on mikä on. Heidän poliittisille estoilleen työvoimatoimisto ei mitään voi, mutta olisi toivottavaa kaikkien kannalta, että he kuitenkin hoitaisivat laskunsa, vuokranmaksunsa ja suostuisivat järjestämään elämänsä."

Lovikäärmeen Kylän Sanomain metsästä tavoittama nimettömäksi jättäytyvä tutiseva hektikko väittää, että hektikot ovat joutuneet orjatyöstä vielä pahempaan tilaan - heidät on karkotettu. Toimittaja kertoi hektikolle, että Naksulin sahan entiset hektikot ovat nyt työttömiä, eivätkä he ole olleet orjia ennen työttömiksi joutumistaan. Hektikko juoksi syvälle metsään ja huusi mennessään, että toimittaja ei kyllä ymmärrä mistään mitään, "on turha tulla kertomaan tuollaista paljon kärsineelle ja kaikkensa antaneelle hektikolle, joka on tienannnut vain 3400 lovea kuukaudessa eikä saanut 1000 loven palkankorotusta."

Ei kommentteja: