perjantai 15. helmikuuta 2008

Keisarilliset paskalakit Lovikäärmeessä!

(Lovikäärme) Kuten rakkaat lukijamme muistavat agitaattori Lekser kaupitteli rakkaassa kylässämme Iso pyssyä avaruuden valloittajia vastaan(katso aikaisempi numero saadaksesi lisätietoa). Huolimatta nimimies Palkion toimista jatkoi agitaattori Lekser yhä tätä liiketointaan. Agitaattorin ura asekauppiaana päättyi, koska tänä aamuna Keisarikunnan sisäisestä turvallisuudesta vastaava eliittiyksikkö Keisarilliset Paskalakit ratsastivat kyläämme (kuvassa kylätaiteilija Mikkelanssin näkemys paskalakkien uljaasta saapumisesta). Nopealla toiminnallaan he raahasivat agitaattori Lekserin ulos pahvilaatikosta, jossa hänen on tiedetty viime päivät majailleet. Hänet lyötiin rautoihin ja lähdettiin vetämään hevosen perässä kohti Suurta Rautatietä.

Lekserin tulevaisuus

Rikosreportterimme Janne Killuu haastatteli pikaisesti Keisarillisen paskalakki-pataljoonan lehdistöupseeria telefoonin välityksellä ja lehdistöupseerin vastaus Lekserin kohtaloa tiedustellessa oli seuraava:

"Nämä ovat aina pahoja juttuja kun ylhäisöaatelin synnyinoikeuksia on luokattu. Niillä kun on sitä käätyä maksaa tuomareille kannustinrahoja. Näiden arkistojen mukaan herra Lekser on lastattu tänään Siipiriän junaan ja on matkalla kohti hiilikaivoksia. Oikeudenkäynti näyttää olevan 10 vuoden päästä. Ei se sieltä takaisin tule vuosikymmeniin jos ollenkaan."

Kysymyksiin Lekserin karkaamismahdollisuudesta lehdistöupseeri naurahti kuivasti:

"Saahan tuota yrittää. Se on Keisarikunnan kannalta sama kuoleeko se Siipiriän pakkasiin vai kaivoksiin."

Tarkasti rajoitettu ala

Asekauppa on ankarasti säädelty Senaatin taholta ja Pääkaupungin kirjeenvaihtajamme kreivi Eetu T. Oivallinen selostaakin sekavaa keisarillista lainsäädäntöä näin:

"Asekauppa samoin kuin oopiumkauppa on laissa määritelty aatelisluokan yksinoikeudeksi. Heidänkin täytyy hakea erityistä lupaa senaatilta ja tiedetään tähän vaadittavan suuria summia kannustinrahoja eli "lahjuksia" niin kuin sana Pääkaupungin slangilla kuuluu. Koko Keisarikunnan alueella on myönnetty asekauppaoikeus ainoastaan yhdelle ei-aatelismiehelle Adriaanus Hehtille valtavaa kannustinrahaa vastaan. Herra Hehti ei kuitenkaan koskaan päässyt asekauppaa harjoittamaan sillä pahamaineinen Läntinen Syndikaatti murhautti hänet. Tämän jälkeen Senaatti yritti myöntää asekauppaoikeutta toiselle porvarissyntyiselle miehelle, mutta hänet aateloitiin ensin varakreiviksi. Hänen uransa ei ehtinyt myöskään alkaa sillä hän katosi mystisesti, samoin kuin hänen aateloimistaan esittänyt senaattori Hannu Höyry. Tämän jälkeen senaatti ei ole uskaltanut myöntään asekauppalupia kuin erittäin vanhoista ylhäisöaatelissuvuista polveutuville hakijoille."

Asekauppa Lovikäärmeessä

Toimituksen alamaailman kontaktien kautta saamien tietojen mukaan Lovikäärme kuuluu Läntisen Syndikaatin alueeseen, jonka varajohtajana toimii kylämme asukas vapaaherra Heimo-Weli Naksuli. Kuten lukijamme tietävät Naksulit ovat ikivanha ylhäisöaatelissuku, joka voitti läänityksensä ja aatelisarvonsa (eli Urean Mutkan ja Urean Alajuoksun) keisaarilta pokeripelissä vuosisatoja ennen Ensimmäistä Suurta Loven sotaa. Toimittaja yritti saada Heimo-Weli Naksulin kommenttia asiaan, mutta hänen henkivartijansa eivät päästäneet toimittajaa kuuloetäisyydelle.

Alamaailman tietotoimisto vaikeni siitä kuinka Senaatti sai tietoonsa agitaattori Lekserin ryhtyneet harjoittamaan asekauppaa. Ei myöskään osattu sanoa minkä vuoksi Läntinen syndikaatti ei itse hoidellut Lekseriä pois markkinoilta. Pyllyläiset ja Lovikäärmeeläiset voivat nyt huokaista helpotuksesta sillä Keisarikunta on kerrankin tarjonnut riistoveroilleen vastinetta!

Ei kommentteja: