torstai 21. helmikuuta 2008

Mielipalsta

Vastine leskirouva Hirviölle

Tervehdys ahkeralle lukijapalstamme kirjoittajalle rouva Hetula Hirviölle!

Rouva Hirviöllä on huomautettavaa miss Lovikäärme -kisan ehdokasasettelusta. Kisan sääntöjen nojalla neiti Akustiina Hilpeen siirtäminen pois kymmenen ehdokkaan joukosta on mahdotonta. Neiti Hilpe ei ole kihloissa Heimo-Weli Naksulin tai kenenkään muunkaan kanssa, joten kyse on korkeintaan kahden nuoren ihmisen epävirallisesta suhteesta. Tätä eivät kisan säännöt kiellä. Täten myös neiti Hilpeen sidonnaisuus vapaaherratar Naksuliin on kyseenalainen. Näin pienellä paikkakunnalla on tyystin mahdotonta väittää sitä, että kilpailijat ja tuomarit tuntevat toisensa.

Mitä tulee Klaara Poven osallistumiseen, leskirouva Hirviö ei ilmeisesti ole tutustunut kauneuskilpailun uusittuun säännöstöön. Kun rouva Hirviö kävi nuorena pokkaamassa jumbosijan tuonaikaisesta kauneuskisasta, säännöt estivät tavallisten tyttöjen osallistumisen. Nykyisin kilpailu on avoin kaikille - mikä onkin hyvä, kun muistelee nuoren Hetula Säkkipölön esiintymistä kauneuskilpailussa yli neljäkymmentä vuotta sitten. Kauniita tai edes mukiinmeneviä ehdokkaita pääsee kisaan enemmän.

Neiti Poven eroottinen tanssijanura saa tuomariston ja kisan järjestäjät vain kohauttamaan olkapäitään ja sanomaan, että tämä on tätä päivää. Toivomme, että neiti Poven mahdollinen menestys kilpailussa antaa hänellekin väylän rakentavamman ajanvieton piiriin ja ehkä jopa säädylliseen avioliittoon.

ystävällisin terveisin
Miss Lovikäärme -kisan järjestäjien puolesta
Majlis Toukokerttunen

Ei kommentteja: