maanantai 25. helmikuuta 2008

MUSIIKKIMAAILMASSA KUOHUU! Taidevarkaus!

Maailmalla sitkeasti liikkuvien, viela vahvistamattomien ja toisinaan varsin epaluotettavienkin lahteiden (mm. musiikkitietouden majesteetti, pum.kand.,kanttoori ym. ym. Petteri "Voi" Paakarin) mukaan saattaa hyvinnii olla mahdollista etta maailman- ja suomenkinkuulu ruotsin- ja taalainmaalaisyhtyeen BlaBlan taannoiset disko- ja tanssimusiikkihittilaulut ovatkin taidevarkaus!

Kansan karttuisissa suissa kuluneet karaookkehitit, sellaiset kuin Danzing kung, Bermuda, Dam It Dam It Dam It jne. voi piilla alhainen ja epaurheilijamainen anastusrikos.
Paakarin saamien tietojen mukaan kappaleet olisivat syntyneet Siella Jossakin, joskus silloin Kunniamme Paivina. Parivaljakko Tomppa Kurki ja Raimo "Raipe" Rillumareimaa olisivat vasanneet lauluja puhdetoina kun olivan kyllastyneet veistelemaan niin vitseja kuin niita "ianikuisia pahkakuppeja ym". Siella korsussa kun tuli elama kuulema niin pirun pitkaveteiseksi kun ei joka ilta lahdetty raiskimaan silimien valliin sita naapurin miesta.
Vaan sattuipa etta lomamatkalla juopuneen parivaljakon onnistui kadottaa nuottipapperit ja sitten ne toistaiseksi tuntemattomalla tavalla joutuivat ns. sotalapsen mukanana Ruotsinmaalle.

Pitkien mutta vaiherikkaiden vaiheiden jalkeen laulut loytyivat omakotitalon ullakolta muun rojun joukosta kun uusi omistaja manaakeri Uljas Yrmeys ihmetteli etta "vilken fan ar det har" ja naytti sitten niita manakeeraamansa yhtyeen kantaville voimille Ollella ja Pellelle. No viksut poijat heti huomasivat etta tassahan on kultakaivos ja kertoivat Uljakselle etta "ei noista kylla kannnata maksaa palanutta puupennia" ja saivat niin kasiinsa koko saaliin ihan ilmaiseks, oisivatko pari mellania kaverile tarjonnneet tai ehka jopa ryypit Apsoluuttivotkaa siina sillivoileipien keralla.

Loppuhan onkin sitten sita niinsanottua histooriaa. Tomppa Kurki kylla joskus kannipaissaaan kuulema sanoi etta "noi biisit kyl muistuttaa kummasti mua jostain mita tuli aikanaan skrivailtua" mutta jatti asian silleen kun seuraavana aamuna ei muistanu mittaan. Ja ehka sekin vaikutti et ne sanotukset oli jotain ihme kielta, ei se ainakaan suomea olleet elika Raipen tekemia. Eipa mainittu Suutarin tytartaakaan, muun muassa.Ja sit viela oli jotkut suomalaisetkin sanomassa et "kateus vie kalatkin kaivosta", hoh. Niinkun nyt Kurjen ois taytynyt olla kateellinen joillekin pitkatukkahipeillle ja ulkomaanpellediskolaulajille!

Nyt on kuitenkin karvasteleva totuus paljastumassa ja roijaltitkin voidaan saada niille keille ne kuuluvat elika ahneelle periskunnalle ja verottajalle. Kylla se vaan niin on etta aina on tuo "ystavamme" Ruotsi ollut meita riistamassa! Vaan nytpa niille naytetaan etta eipa anna suomipoika periksi eika taivu eika taitu! Senhan nyt nakee tanssilattiallakin, suorana siella huojutaan kuin heilimoiva heina. Hyva Suomi!
(Tata ei nyt pida ottaa ihan kansallisena uhoamisena, hiukkasen tuossa innostuin. Kirj.huom.)
P.s. mailiosoitteeni joka yleensa ei toimi on Isojyva@Lovikaaarme.com.com.

Ei kommentteja: