perjantai 15. helmikuuta 2008

Lehtiväite: Lovikäärmeen Kylän Sanomat fantasiaa?


Lovikäärmeen Kylän Sanomat
saa suuren kunnian kertoa teille, hyvät Lukijat, että lehteämme seurataan myös kansainvälisesti. Intter Netissä ilmestyvässä julkaisussa on huomattu kylälehtemme. Kiitämme kunniasta, mutta muutama arvelu vaatinee huomiota.

Ensinnäkin, Lovikäärmeen Kylän Sanomilla ei ole vain yhtä kirjoittajaa, vaan monta. Päätoimittaja Majlis Toukokerttunen hymähtää tähän: "Thihi, ette kai te luule, että minä täällä yksin kirjoittelisin? Minä olen erikoistunut kahvinkeittoon ja muotijuttuihin, valmistelen juuri suurta reportaasia kevätmuodista. En minä näitä tavallisia uutisjuttuja kirjoita." Kuten lehdillä yleensä, meilläkin on palveluksessamme useita toimittajia - harvempi vakituinen, useampi avustaja.

Toiseksi, Lovikäärmeen Kylän Sanomat sanoutuu ehdottomasti irti D&D- ja fantasiakirjallisuus -väitteistä. Toimituskunta ei tiedä mitä on D&D, ystävälliset lukijat toivottavasti auttavat tämän asian suhteen. Seelannin kielellä (valtakieli jota vältämme niin kauan kuin Lekser agitoi täälläpäin) se voisi olla Drugs&Dock'n'Doll. Sellaisia kaupungistamme löytyykin. Fantasiakirjallisuus puolestaan herättää huikeita puistatuksen aaltoja koko Lovikäärmeessä.

Sankaritoimittaja Ella Suu otti yhteyttä kansanvalistusseuraan tämän kysymyksen tiimoilta. Tällaisia yhteydenottoja varten tarvitsemme sankaritoimittajaa. Tämä raportoi, että kansanvalistusseuran rouva miltei tuli lankoja pitkin hänen kurkkuunsa kuullessaan sanan "fantasia". "Tässä kylässä ei ole pisaraakaan fantasiaa! Ei ole Siittismund Feudin seksuaaleja, ei sellaisia yhtään! Eikä liioin mitään Dragons & Dungeons -meininkiä, hyi saasta! Syntiä sellainen, kuihduttaa aivot, vieraannuttaa todellisuudesta ja pilaa nuorison." Kysymykseen Fantasia-nimisestä elokuvasta raittiusseurasta sanottiin, että elokuva ei ole vielä saapunut Lovikäärmeeseen, sensuuriviranomainen käy sitä parhaillaan suurennuslasin avulla läpi. Kansanvalistusseuran mukaan elämä Lovikäärmeessä on mitä totisinta realismia: ruttoa, kuolemaa, viinaa, hallaa, kansainvälisiä talousaatteita ja rappeutuvaa aatelia. "Se on parhaaksi nuorisollemmekin" sanoo kansanvalistusseuran rouva jo tyyntyneenä.

Sanojemme vakuudeksi liitämme tähän kuvan, jossa jonkun hullun kylän asukkaat jonottavat fantasiaa (J.K. Ratlingin uuden Ärtsy Polkerin julkaisun aikaan - kirja on kielletty Lovikäärmeessä). Ei Lovikäärmeessä tältä näytä.


1 kommentti:

T kirjoitti...

Pyydän mitä nöyrimmästi anteeksi ilmiselviä asiavirheitä aiemmin kirjoittamassani tekstissä.

Nähtävästi lankesin maailman vanhimpaan, eli "hutkin ennen tutkimista".

Korvatakseni aiheuttamani mielipahan Lovikäärmeen kylän asukkaille linkitän Lovikäärmeen Sanomien sivulle omasta blogistani.

Se on vähintä mitä voin tehdä kaiken tämän jälkeen.

Anteeksipyytäen,
T