lauantai 23. helmikuuta 2008

Vakavahenkinen tiedotus Lovikäärmeen kyläläisille

Eräs kylässänne asuva leskirouva on saattanut Helvetinkosken kuvernementin ritarihuoneen tietoon erittäin vakavan asian kylässänne. Tarkasteltuani tätäkin julkaisua olen tullut huomaamaan saman erittäin huolestuttavan seikan. Ilmeisesti kylänne on valannut ulkomaalaiset aatteet, mutta rahvaan tulisi silti muistaa paikkansa. Nimeltä mainitsematon aatelinen leskirouva toi tietooni, että kylässänne sekä kylänne pää-äänenkantajassa ei kunnioiteta yläluokkaa.

Huolestuneena luin leskirouvan hätähuutoa, jossa eriteltiin mm. seuraavat sivistystä alentavat tekijät: Anniskeluravintolan omistavaa vapaaherrallista pariskuntaa kutsuvaan vain kapakoitsijoiksi, vapaaherratar Kikin kulkiessa ohi huutelee rahvas hänelle mitä töykeimmin "minäminäminäminä", vanhaa vapaaherra Naksulia kutsutaan yleisesti rappioparoni Naksuliksi, hänen pojanpoikaansa kutsutaan rikolliseksi vaikka hänellä on keisarilliset valtuudet harjoittaa oopiumi- ja laitonta asekauppaa, kreivi von Göötteä tervehdittäessä häntä katsotaa silmiin, paikalliseen missikilpailuun on hyväksytty porvaris- ja työväenluokkaistyttöjä, vapaaherra Humalojaa ei tervehditä asiaankuuluvalla tavalla, työväenluokkalaislapset saavat käydä samaa koulua parempien sa kanssa (erityisesti paheksumme tapaa, jolla myös rahvas opetetaan lukemaan), paikallinen seppä pitää samaa hinnastoa kaikille, raittiusseuran hallituksessa on työväenluokkalaistaustainen henkilö, ja voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin. Mutta törkeimpänä rikoksena kylässänne on, että puoskariruhtinas A. Massua puhutellaan ainoastaan puoskariksi, vaikka hänen veljensä on keisari Jumalan armosta. Kun häntä puhutellaan puoskariksi eikä puoskariruhtinaaksi hänet voidaan sekoittaa kehen hyvänsä takakylän puoskariin.

Täten vaadimmekin Keisarin ja Luokkayhteiskunnan nimissä tästä lähtien Lovikäärmeen kylän sanomia käyttämään kylänne aatelishenkilöistä heidän arvonimiään mikäli heillä sellaisia on. Tämän lisäksi vaadimme rahvasta katsomaan maahan aina kun sattuvat kylän raitilla aatelisia tapaamaan. Erityisen kunnioittavaa olisi väistää ojaan ja katso koko ajan maahan. Puoskariruhtinas Massun kävellessä vastaa olisi naishenkilöiden soveliasta vetää hame korviinsa ja pyllistää häntä kohti (tämä on keisarillisen perheen nimenomainen toive).

Mikäli näitä vaatimuksia ei noudeta tullaan kylään lähettämään keisarillinen valvontakomissio, joka opettaa rahvasta keisarillisille tavoille.

Ankarin ja ylhäisin terveisin,
Helvetinkosken kuvernementin ritarihuoneen suurmestari ruhtinas A. Pölvästi

Ei kommentteja: