torstai 21. helmikuuta 2008

Lovikäärmeen missikandidaatit

Nyt, hyvät lukijat, on aika äänestää suosikkianne. Jättäkää äänenne ja mahdollinen kommenttinne lehtemme kommentti-osioon, jonka löydätte näppärästi tämän jutun alta “kommentit” -kohdasta. Muistakaa mainita ehdokkaan numero. Lovikäärmeen kylän sanomat pyytää aktiivisuuttanne, hyvät lukijat, jotta tuomariston lisäksi kansa pääsisi valitsemaan kylän kauneuskuningattaren. Tuomaristoon on nimetty seuraavat henkilöt: Majlis Toukokerttunen, päätoimittaja; Adelheida Naksuli, kapakoitsija; A. Massu, puoskari ja Hyvä Neiti Seppä, seppä.

Kuvissamme missikandidaatit poseeraavat juhla-asuissaan.

1. Klaara Povi

21-vuotias Klaara on kuuluu Lovikäärmeen työläiskermaan – hän on kaunis nuori ompelijatar, joka on kiinnostunut esiintymisestä ja näyttelemisestä. Hän esiintyykin iltatyönään kiertävässä kabareessa, joka on muodostunut yleisön suosikiksi tienoon kuppiloissa. Klaara kertoo odottavansa miss Lovikäärme -kisoilta erityisesti esiintymiskokemusta, yhteyksiä erilaisiin ihmisiin ja uimapukukierrosta.


2. Kamomilla Kaudel

Taiteista kiinnostunut 20-vuotias Kamomilla on saapunut Lovikäärmeeseen meren takaa, Veestistä. Hän on syntyjään kallinnalainen ja on tullut Piisaminmolon maineikkaaseen veistokouluun opiskelemaan kuvanveistäjäksi. Miss Lovikäärme -kisa antoi Kamomillalle tilaisuuden tienata hieman rahaa opiskeluja varten ja tutustua muihinkin lovikäärmeeläisiin kuin vain koulutovereihinsa, jotka hekin ovat usein toisilta tienoilta tulleita.



3. Sirkka-Leena Aitomaa

Sirkka-Leena on missikisamme nuorimmainen. Hän täyttää pian 18 vuotta. Sirkka-Leena on käynyt Lovikäärmeen kansakoulun ja on sen jälkeen opiskellut kotona nuorten naisten tarvitsemia taitoja, kuten nuotinlukua, lusikkaleipien tekoa, pienten sisarusten hoivaamista ja reunapitsien kiinnittämistä ikkunaverhoihin. Hän nauttii kovasti kotitöistä ja viettää mielellään aikaa vesivärimaalauksen parissa. Hänen motivaationsa osallistua miss Lovikäärme -kisaan on ujouden voittaminen.


4. Liina Vanhoove

Liina puolestaan on kisamme vanhin, jo 24-vuotias. Liina odottelee jo Lovikäärmeen harrastelijateatterin seuraavan näytelmän ensi-iltaa: hänen tehtävänsä on näet esittää Ooppelia Wilkku Sakenpään näytelmässä Helmat. Liina haaveileekin joskus toimivansa ammattinäyttelijänä, mutta tietää kyllä, että tie on pitkä ja vaivalloinen. Liina päätti osallistua missikisaan huvin vuoksi ja esiintymisen ilosta mutta pyrkii myös kartuttamaan matkakassaansa, jotta voisi lähteä kokeilemaan näyttelemistä valtakunnan suurilla näyttämöillä.


5. Akustiina Hilpe

Akustiina kuuluu erääseen Lovikäärmeen merkittävimmistä sivistyssuvuista. Hän joutuu valitettavasti asumaan Pyllyn pitäjän puolella, mutta kulkee mielellään tienoon kauneuskipailuissa. 21-vuotias Akustiina onkin kuulu kauneudestaan, voittanut useita palkintoja ja vetää puoleensa niin taiteilijoita kuin kosijoitakin. Hän kertoo kauneuskilpailujen olevan hänelle rakas harrastus, jota hän aikoo jatkaa avioitumiseen asti, ei kuitenkaan enää kovin pitkään, neito huomauttaa pilke silmäkulmassaan.


6. Helle Selmakkala

18-vuotias Helle harrastaa taiteilijoille poseeraamista ja kerrotaankin, että tämän tytön muotokuvia on myyty pitkin Ehtoroovaa, hän esiintyy muunmuassa kuningas Lutovikin neitolinnan kauneusgalleriassa. Osallistumalla Lovikäärmeen missikisaan Helle tahtoo saada elämänkokemusta ja tavoittaa uusia taitelijoita, jotka voisivat ikuistaa hänen kauneutensa. Hänellä on tavoitteena saada seuraavan kolmen vuoden sisällä kasvonsa useimpiin ehtoroovalaisiin kauneuskokoelmiin.

7. Vanni Meisselson

Kuuluisan lovikäärmeeläisen säveltäjä Feeliks Meisselsonin 22-vuotias sisar Vanni harrastaa musiikkia ja säveltämistäkin, mikä ei olekaan naisille ihan tavallista, ja aikoo elämässään astella samoja polkuja kuin veljensä. Miss Lovikäärme -kisaan Vanni halusi lähteä ujon ystävättärensä Sirkka-Leenan tueksi, ja on hieman hämmentynyt päästyään finaaliin. Vanni haluaa kuitenkin katsoa miten tässä vielä käy.


8. Onelma Lehtomaa

19-vuotias Onelma on tilallisen tytär, joka on koko elämänsä asunut Lovikäärmeen reunamilla. Hän sai päähänpiston nousta lavalle Loiventavan maamiesmarkkinoilla missikilpailun toisessa osakilpailussa ja se olikin menestyksekäs päähänpisto. Onelma pitää kovasti eläimistä ja harrastaa yrttipuutarhan pitämistä. Hän on myös kiinnostunut kasveista ja yrittääkin opiskella kovasti kukkaissukuja.


9. Jenni Vahtera

Jenni, 22-vuotias laulun taitaja, on tullut Lovikäärmeeseen esiintymään konserttitalolle. Hänet on kiinnitetty keväisiin operettinäytäntöihin. Hän on nuoresta iästään huolimatta tottunut suurkaupunkien vilinään, ja päätti osallistua Miss Lovikäärme -kisaan, koska ei ollut parempaakaan tekemistä. Jenni on pitänyt kovasti lovikäärmeeläisestä yleisöstä, ja haluaa olla sen kanssa tekemisissä muuallakin kuin konserttilavalla. Jenni pitää Miss Lovikäärme -kisaa myös hyvänä keinona tutustua mukaviin kyläläisiin.

10. Pauliina Poskela
Pitkänhuiskea 19-vuotias Pauliina on syntynyt ja kasvanut Lovikäärmeessä rikkaan kauppias Poskelan ainoana tyttärenä. Hän aikoo tulevaisuudessa panostaa opintoihin neitoaikaopistossa, mutta viettää parhaillaan välivuotta opinnoissaan, koska vanhemmat haluavat Pauliinan saavan kansainvälisen kasvatuksen. Pauliina oli juuri Lovikäärmeessä käymässä missikisojen aikaan, ja halusi osallistua niihin nähdäkseen vähän suuren maailman menoa tässä rauhaisassa kolkassa.

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ääneni menee neidolle numero kahdeksan. Terveisiä Onelmalle isältä.

Anonyymi kirjoitti...

Ääni kakkoseen.. siis numerolle kaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä kymppiin! Äänestän siis tyttöä numero 10. Jos se riisuis jumpperin!

Anonyymi kirjoitti...

Valitsen numero yhden. Povi se olla pitää!

Anonyymi kirjoitti...

Äänein neidon on kahdeksaisen

Anonyymi kirjoitti...

ykkönen yksin on...

Anonyymi kirjoitti...

Tyttö numero 10, s'il vous plait. Ei riitä että on sievä ja siveä, missin on oltava myös ja ennen kaikkea edustuskelpoinen.

Anonyymi kirjoitti...

kakkonen on upee. maailmanluokan neito

Anonyymi kirjoitti...

Sirkka-Leena eli kolmonen tarvitsee tätä voittoa kipeimmin, suotakoon se hänelle!

Anonyymi kirjoitti...

minun poliittinen valintani on ykkönen, kylä tarttee työläismissin.

puna-aaro

Anonyymi kirjoitti...

Vanni voittaa, seiska siis. terkkuja kaikille, Feeliks.

Anonyymi kirjoitti...

Vitonen eli Akustiina voittaa!
T. Heimo-Weli

Anonyymi kirjoitti...

Äänestän neiti vitosta kun on niin ihanan punaiset posket!

- Toimitus kirjoitti...

Toimitus laittaa tänne kuuluville nimimerkki Vainotun hektikon äänen:

"Ääneni menee muuten neidolle numero kuusi. Ihana ja Kaskaan maan ruhtinaiden suosiossa."

Anonyymi kirjoitti...

Nummero kaksi, tuskin voin vastustaa noita niin ihania tummia silmia jotka ovat tunnetta tulvillaan. Aivan tassa tulee hurja nuoruus mieleen...mutta siita ehka sitten toisella kertaa...

Anonyymi kirjoitti...

Teoriateknikon ääni menee numerolle 7.

Anonyymi kirjoitti...

Kasia äänestää voisin, näin ja koin oli se hevonen tai ei, sanoin mä.

Anonyymi kirjoitti...

Liinan leikkisät silmät valloittivat. Ääneni menee numerolle 4.

Anonyymi kirjoitti...

Päätin boikotoida näytä kilpailuja, koska kilpailijoiden syntyperä on hyvin arveluttava. Ainoa säädyllisen syntyperän omaava ehdokas on numero viisi, mutta hänen sidonnaisuutensa rappioaatelisiin asettaa hänet kyseenalaiseen valoon. Äänestän kuitenkin häntä, jotta kaikenmaailman alhaisosyntyiset eivät voittaisi tätä kilpailua.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se nyt ole kaikille selvää, että Ginevra on Universumin kaunein nainen!!!

Kaikkitietävä Guruteknikkokin sanoo näin. MOT & QED.

Anonyymi kirjoitti...

Kauheasta tilanteesta huolimatta Suun perhe antaa yhteisen äänensä kuulua. Suosikkimme on numero 3, Sirkka-Leena Aitomaa. Juuri sellainen kuin nuoren naisen kuuluu olla!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä näin tehdastyöläisen täytyy äänestää ykköstä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykkönen!

Anonyymi kirjoitti...

Ykkösellä on hyvä tissit, ääni sille!

Anonyymi kirjoitti...

Ykkönen, ainoo jonka tavara on nähty!

Anonyymi kirjoitti...

Kakkonen on ykkönen. ja ykkönen on kakkonen. eli ääni kakkoselle!

Anonyymi kirjoitti...

Akustiina elikkä vitonen. Ei o ykkönen ainoa jonka tavara on nähty - kyllä on nättiä tavaraa Akusellakin.
terveisin entinen sulho

Anonyymi kirjoitti...

Ykkönen on ykööne!

Anonyymi kirjoitti...

Me äänestetään yhtedessä Poven plikkaa eli numero ykkösellä kolmekymmentä kaksi ja puoli ääntä!

Anonyymi kirjoitti...

Monellako äänellä saa lovea? Täältä lankeaa 10 tytölle nro. 10.
T. Vapaapalokunnan soittokunnan toimikunta