tiistai 19. helmikuuta 2008

Urean Mutkan Hektikko-tilanne kiristyy!

(Urean Mutka) Aikaisemmin irtisanotut Naksulin Sahan ja Naksulin Puuvillatehtaan hektikot saivat tänään tuekseen Leinoonin Väritehtaan ja Leinoonin Porsliinitehtaan hektikot. Leinoonin tehtaiden hektikot julistivat ryhtyvänsä tukilakkoon ja ilmoittivat lopettavansa lakkonsa vasta kun irtisanotut hektikot saisivat 2000 loven palkankorotuksen. Vanha paroni Naksuli ilmoitti, että irtisanottujen palkat voitaisiin vaikka heti nostaa 10 000 loveen kuukaudessa, mutta hän ei niitä palkkoja maksaisi. Näin ollen Leinoonin tehtaiden hektikot lakkoontuivat.

Tehtaanpatruuna Leinoonin oikeudenmukaiset toimet

Leinoonin tehtailla ei aluksi hektikkojen lakkoa huomattu lainkaan. Tehtaanpatruuna B.B Leinooni ihmetteli mikseivät hektikot olleet leimanneen kellokorttiaan. Huomattuaan hektikoiden puuttun tehtaista erotti hän heti kaikki. Hektikkojen tultua selvittämään olevansa vain lakossa tehtaanpatruuna Leinooni ilmoitti ettei jaksa kuunnella kaikenmaailman ulkomaalaisten hektikkoaatteiden kannattajia. Sallitun metsän entisten hektikkojen leiriin siis liittyi viistoista uutta entistä hektikkoa. Näin ollen metsän hektikkomäärä on ylittänyt reippaasti maagisen 30 hektikon rajan, jota pidetään kriittisenä turvarajana arvokkaille luonnonympäristöille. Helvetinkosken kuvernööri onkin antanut pikapäätöksellä Lovikäärmeen metsästysseuralle 20 aikuisen hektikon kaatolupaa.

Hektikkojen lasten tilanne huolestuttaa

Suurin osa Naksulin ja Leinoonin tehtaissa työskennelleista hektikoista asui työsuhdeasunnoissa Urean Mutkassa. Sekä vapaaherra Naksuli että tehtaanpatruuna Leinooni ovat luvanneet ettei ainuttakaan lapsiperhettä ajeta ulos vaikka heidän isänsä onkin irtisanottu. Tämä kuitenkin koskee ainoastaan perheellisia hektikkoja, joita on ainoastaan viisi. Heidän vaimonsa ovat kotiäitejä. Yksinasuvat hektikot on ylössanottu myös asunnoistaan ja heillä on kaksi viikkoa aikaa noutaa tavaransa Tehtaanraitti 2:sta. Tämän jälkeen heidän tavaransa myydään varaosiksi Siipiriään.

Lovikäärmeenkylän lastensuojelulautakunnassa herännyt keskustelu näiden hektikkojen lasten tulevaisuudesta. Kunnan lastensuojelutarkastaja Jani Hivikuori on määrätty selviämään näiden onnettomien lasten elinoloja.

Ensimmäiset katuvat jo

Toimituksen saamien tietojen mukaan olisi kaksi hektikkoa palannut Naksulin Puuvillatehtaaseen työhön. Luotettavalta taholta saimme tietää molempien hyväksyneen merkittävän palkanalennuksen, ja ilmoittaneen paluunsa syyksi sen ettei metsän tietoliikenneyhteydet mahdollista VAVin tai Vastaisku-pelin pelaamista. Tämän epäillään myös johtavan muutama päivän kuluessa useampien hektikkojen paluuseen.

Ei kommentteja: