torstai 21. helmikuuta 2008

Mielipalsta: Nuorisomme tila

Olen viime aikoina kauhistellut kylämme nuorison toimintaa. Kylämme nuoret miehet tunnetusti kokoontuvat suuriksi joukkioiksi ja ajelevat kovaäänisesti pitkin pitäjiä. Eilenkin aivan rauhallisesti pihanpientareella poimin puolukoita niin ojaan piti hypätä kun niin lujaa ajatettiin hevosilla ohi. Oli niitä ainakin kahdet kymmenet kärryt siinä ja lauloivat niitä riettaita laulujaan. Etummaisena näin ne kylän suurimman hurpaleet ne Sivakon, Naksulin ja Jemmarin pojat. Kauhukseni huomasin myös, että tähän hulttiosakkiin oli liittynyt Kyttaperkan Hanzinkin, jota niin hyväksikäytöksiseksi pojaksi ensi luulin. Siinä sen näkee, että Jumala ei anna kummallakin kädellä. Komeutta sille pojalle on kyllä siunattu, mutta niin rumia teköö. Tämän tahdoin tehdä tiettäväksi ettei kukaan kylän naimaikäisen tyttären vanhemmat vaan antaisi tytärtään sille käärmeen sikiölle puolisoksi.

Sieltä ojasta sitten poikia toruin niin joku sieltä huusi minulle, että: "Tuki turpas ämmä ku naamaski on rumempi ku sateen raiskaama hevosen paska". Tällaista kieltä nämä meidän kylän pojat käyttävät! Ja puukkojaki kantoivat kaikki. Olivat kuulossa tulosta Pyllystä tappelemasta. Kyllähän nuo herraspojat aina ovat hevosillaan kovaa ajaneet, mutta ku siellä oli joukossa ainakin Jemmarin renki Perttu-Erikki, Puuvillatehtaan tallimies Mustikkakorven Peku ja muuta ihan tavallista työväestöä, jotka isäntiensä hevosilla ajelivat. Ajelivat niin kovaa, että minunkin päälleni pikkukiviä lenteli. Ja lauloivat niitä rivoja laulujansa taas. Niitä lauluja, joissa vaan riiataan tyttöjä ja tapellaan. Sitä kauheintakin lauloivat, jossa tyttöjen kanssa tallin lattialla ollaan.

Eniten minua tässä järkyttää Nimimies Palkion tapa sallia tällainen ajatelu ja laulaminen. Vielä puolen yön jälkeen kuului melu Flänkkilän kalliolta. Lähetin meidän piian sinne katsomaan ketä siellä oikeen jyskäsi. Kuulemma oli Ulrika Suu ja se Naksulin Heidi-Weerakin siellä tanssimassa näiden kriminaalien kanssa. Siellä juotiin viinaksia ja tapeltiin puukkojen kanssa. Naksulin perheestä nyt voin uskoa mitä hyvänsä, mutta minua kyllä ihmetyttää miten Maisteri Suu antaa tyttärensä riiata moista pääjunkkaria ja vielä sallii tyttärensä juosta pitkin maita yökaudet. Onneksi meidän Venla ei moisiin mene. Venla vielä kertoi, että monet kylän tytöt päästävät poikia öisin aittaan! Onneksi ei meillä sellaisia poikia aitoissa juokse. Ei sitä yhtään ihmettele, että äpärien määrä lisäänty kun päästetään tuollaisia poikia öisin aittoihin!

Sen minä kyllä sanon, että nyt on nimismies Palkion saatava nämä puukkojunkkarit aisoihin! Nimismiehen on lopetettava tämä toiminta just tykkänään. Eikö tarpeeksi pelottavaa ole jo, että se Jemmarin Bobi huutelee nimismiehen nähdessään: "Tappaasin ton vallesmannin jos sillä olis komia vaimo, jonka vois sitten naida."

Kuulutan nyt kaikkia kylän sivistyneitä ihmisiä vaatimaan nimismieheltä näiden nuorten miesten kuriinlaittamista sekä kaikkia Jumalaa kunnioittavia vanhempia olemaan päästämättä tyttäriään nukkumaan aittoihin!

Nim. Syvästi huolestunut Hetula Hirviö, yhden naimaikäisen tyttären äiti

Ei kommentteja: