maanantai 18. helmikuuta 2008

Hektikoiden joukkoirtisanominen

(Urean mutka) Naksulin Sahan ja Naksulin Puuvillatehtaan hektikoiden yhteinen yhdistyi ryhtyi eilen illalla vaatimaan välittömästi 1000 loven palkankorotusta. Mikäli tätä korotusta heille ei annettaisi he ryhtyisivät välittömästi lakkoon. Vapaaherra Alvertti Naksuli ei kuitenkaan näihin vaatimuksiin niin vaan suostunut.

Kun Urean mutkan isotehtaan kello soitti Naksulin Sahan, Naksulin Puuvillatehtaan, Leinoonin Väritehtaan sekä Leinoonin Porsliinitehtaan työläisten päivän päättyneeksi marssivat Sahan ja Puuvillatehtaan hektikot Naksulin kartanoon antamaan palkankorotus vaatimuksensa Rappioparoni Alvertti Naksulille. He vaativat 1000 loven lisäystä kuukausipalkkaansa, ilmaisia työsuhdeasuntoja sekä ilmaisia puhelinliittymiä.

Todistajalausuntojen mukaan rappioparoni Alvertti Naksuli kuunteli arvokkaasti hektikkojen vaatimuksen shampanjaa siemaillen. Hektikoille ei tarjottu shampanjaa, sillä arvoisan vapaaherra Alvertti Naksulin mielestä hektikoilla ei ole kykyä nauttia shampanjan kaltaisista tuotteista. Paroni pyysi hektikkojen jättämään anomuksen ja poistumaan, jotta hän voisi keskittyä rauhassa sikariinsa. Hektikot kuitenkin ilmoittivat, että mikäli vaatimukset eivät aamuun mennessä täyty he ryhtyvät välittömästi lakkoon.

Vanha paroni tunnetaan kiivaana miehenä ja palvelijoiden mukaan ei ollutkaan yllätys, että paroni tempaisi seinältä miekan. Hektikot ymmärsivät tässä vaiheessa paeta, mutta eivät ehtineet edes ulko-ovelle ennen kuin paroni ilmoitti heidät kaikki erotetuiksi. Tämän jälkeen paroni vapautti verikoirat, jotka jahtasivat hektikkoja aina Sallittuun Metsään saakka. Heistä ei ole sen jälkeen nähty jälkeäkään.

Kun vanhalta paronilta kysyttiin kuin Saha ja Puuvillatehdas pärjäävät ilman hektikkoja vastaisi hän: "Paremmin tähän asti, onhan siellä työntekijät. Ja jos ei pärjää niin kyllä ulkomailta niitä saa lisää ihan bulkkihintaan. Sitä paitsi noille vanhoillekin maksettiin jo 3 500 lovea kuussa ja jos uusille maksaa vähän enemmän niin ovat vakanssit jo ensi viikolla täynnä."

Ei kommentteja: