lauantai 16. helmikuuta 2008

Neitoaikakoulu Lovikäärmeeseen!

(Lovikäärmeen ainoa raitti) Rakkaat lukijamme ovat varmasti jo ihmetelleet valtaisaa rakennustyötä entisen hirttolavan tontilla, ja kaikenlaisia huhuja on ollut liikkeellä. On epäilty siihen rakennettavan vankilaa ja lääketieteellistä tutkimuslaitosta, jossa tehdään lääketieteellisiä kokeita pyllyläisillä. Mikään näistä huhuista ei kuitenkaan ole päässyt lähellekään totuutta sillä tänään kun rakennus lopulta valmistui (katso kuva) on sen omistaja pitänyt lehdistötilaisuuden ja paljastanut rakennuksen todellisen tarkoituksen. Mystinen rakennus on herättänyt mielenkiintoa aina Piisaminmoloa myöden joten paikalla tiedotustilaisuudessa. Rakennukseen avataan kristillinen Neitoaikakoulu, joten enää ei tarvitse Lovikäärmeen ja sen lähikylien tyttöjen lähteä Haaskuun asti saamaan koulutusta. Tämä uutinen on varmasti helpotus niille äideille, jotka pelkäävät tyttärensä ajautuvan pahoille teille läheisen Leirisillan hulttiopoikain kanssa. Leirisillan hulttipoikain tiedetään houkutelleen pahoille teille Adelheida Naksulin lisäksi myös Karlotta von Göötten, rovasti Lestan nuorimman tyttärensä Marian sekä Maisteri Suun tyttären Ulrikan (jonka poikaystävän tiedetään opiskelleen kolme vuotta Leirisillassa, mutta tuli erotetuksi vikiteltyään rehtorin tytärtä).


Haastava opetussuunnitelma


Koulu on tarkoitettu kansankoulun suosittaneille tytöille, joiden vanhemmat haluavat heidän saavan kristillistä kasvatusta. Koulun johtajattarena toimii Uttermålainen neiti Hannariikka Treedje. Neiti Treedje kertoo koulun painottavan voimakkaasti lahjakkaiden tyttöjen siveelliseen sivistykseen ja kotitalouden hoitamisessa tarvittaviin taitoihin. Johtajatar korostaa nykyaikana tyttöjen omaavan puutteita mm. koruompelun tärkeimmissä vaiheissa sekä juuston juoksutuksesta. Hän korostaa, että on nuorille miehille valtava pettymys jos heidän nuorikkonsa ei osaakaan kirjailla sukuvaakunaa liinavaatteisiin tai valmistaa hyvää juustoa. Tällä saattaa olla tuhoisat seuraukset avioliiton kestävyyteen. Johtajatar myös huomauttaa, että kun tytöt kasvatetaan jo nuoresta iästään äidin ja vaimon rooliin eivät he sekaannu ulkomaalaisiin talousaatteisiin vaan hyväksyvät roolinsa aviomiehensä omaisuutena. Koulun suurimmaksi tavoitteksi johtajatar mainitsi se, että ainutkaan koulusta valmistunut tyttö ei hakeutuisi jatkamaan opintojaan yliopistoon. Yliopisto on haitallista nuorille naisille, koska he omaksuvat siellä ulkomaalaisia aatteita, lykkäävät lasten hankkimista sekä tytöt yliopistossa yleensä opiskelevat aineita, joista ei ole yhteiskunnan kannalta mitään hyötyä.

Oppilaita läheltä ja kaukaa

Vaikka rakennuksen käyttötarkoitus vasta nyt selvisi on kouluun jo ilmoitettu 100 tyttöä Lovikäärmeestä ja sen ympäröivistä kylistä. Koululla on 60 paikkainen asuntola kauempaa saapuneita tyttöjä varten, ja ensimmäisen päivänä asuntola täyttyi jo puolilleen. Oman kylämme silmää tekevät ilmoittivat myös tyttärensä välittömästi tähän uuteen Lovikäärmeen Neitoaikakoulun nimeä kantavaan opinahjoon. Toimituksen saamien tietojen mukaan mm. Ulrika Suu, Heidi-Weera Naksuli, Henkkaritta von Göötte ja Malla Kyttaperka olisivat ainakin siirtynyt kotiopetuksesta tai Haaskun kristillisestä tyttökoulusta takaisin Lovikäärmeen Neitoaikakouluun.

Ei kommentteja: