perjantai 15. helmikuuta 2008

Vihreän ja valkoisen leikkiä - katsaus kevätmuotiin

Upea mallimme Heidi-Weera Naksuli kauden koruissa.

Pian sulavat Loven viimeistenkin vakojen lumet, jos niitä tänä talvena on jonnekin päässyt livahtamaan. Aurinko paistaa jo kulmasta korkeammasta ja alkaa olla aika vaihtaa talven värit keväisempiin. Päätoimittajamme ja muotituntija Majlis Toukokerttunen on valinnut edustavia esimerkkejä kevään muodista.

Jokainen muotivuosi ottaa omakseen jonkun historiallisen kertaustyylin. Tänä vuonna vuorossa on empire, aivan kuten muutama vuosi aikaisemmin. Empire on suurta muotia myös kirjallisuudessa, elävissä kuvissa ja mielikuvituksessa.

Kuvassa kauden muotiväri valkoinen yhdistyy raikkaalla tavalla värilliseen somisteeseen.




Vedenvihreä leninki kermanvalkoisin pitsisomistein kuuluu tämän sesongin ylellisimpiin uutuuksiin. Huomaa myös mallimme Heidi-Weeran rohkea kampaus, joka poikkeaa empiren tavallisesta luonnonkiharaa ja klassista kiinnitystä korostavasta linjasta. Kevään kampauksissa voidaan leikkiä erilaisilla tavoilla kehystää kasvot hiusten avulla. Tämä sopii niin vaaleille kuin tummillekin hiuksille.


Juhlakenkien ehdoton väri on valkoinen, ja raikkaimmin se yhdistyy vihreän hohtaviin sävyihin. Heidi-Weera poseeraa kuvassa Lovikäärmeen kylän huippusuunnittelija Jehna-Paavali Kaltiaisen puvussa. Kaltiaista kiitetään naisen vartalon harvinaisesta ymmärtämisestä. Kuvan puvussakin yhdistyvät Kaltiaisen suunnittelun veistoksellisuus ja rohkeat materiaalivalinnat. Kevään kankaat ovat vaaleita väriltään, mutta seinäpapereihin ne eivät sekaannu hohtonsa vuoksi. Näihin kankaisiin kiedottuja vartaloita aurinkokin palvoo!


Kauden upeimmat hatut saapuvat kaukaa, Kaskaan suuren maan takaa, Itähallasta, Vihnin kaupungista, jossa valkoisia kankaita yhdistellään aivan aidontuntuisiin kangaskukkasiin. Oheisessa hatussa rohkea punainen kukkanen. Juhlissa kannattaa tietysti asetella hattuihin aitoja kukkasia, joita jo kevään tullen alkaa olla mielin määrin tarjolla. Nämä uudet hattumallit ovat helppoja koristelun kannalta - hanki vain yksi hattu ja kiinnittele siihen erilaisia koristuksia tilanteen mukaan. Joskus pelkkä nauhakin kaunistaa riittävästi.



Ylpeänä Lovikäärmeen Kylän Sanomat esittelee paikallisen laventelipitoisen hajuveden, jota tulee
kauppoihin parin viikon sisälle. Hanskalaissyntyisen Jaques-Marie Smellyn parfyymiliike tuo uuden eau de toilette Love-Lavenderin markkinoille. Se on tehty Lovikäärmeen nuoria naisia ajatellen. Laventelia pehmentää nuorekas vanilja, joka on kuin neidon iho ja tuoksulle antaa voimaa limen viivähdys aivan tuoksun reunassa. Viehättävä uutuus upeassa pakkauksessa.

Tänä keväänä koruja käytetään niukalti, mutta ne harvat korut ovatkin sitten näyttäviä. Kannattaakin panostaa pariin uutuuskoruun, joita voi sitten asun ja tilanteen mukaan vaihdella. Valitsimme muutamia upeita uutuuksia paikallisesta kultasepänliike Lotkorin kihloista.


Rintakoru ja sormus.




Jutun toimitti Majlis Toukokerttunen. Kuvat Hemppo Nyyton. Mallina toimi Heidi-Weera Naksuli. Heidi-Weeran meikkasi Aili Sulkkunen, hiukset Taneli Kaaveli.

Ei kommentteja: